top of page
איך לבחור את גודל התרמיל שמתאים לי?
תרמיל גדול (85 ליטר) תרמיל קטן (55 ליטר)?
תרמיל או מזוודה?

בחירת תרמיל

איך לבחור את גודל (נפח) התרמיל שמתאים לטיול שלך?
כמה כללי אצבע – כללים שנכונים ברוב המקרים – לא נבדקו מדעית
  1.  אין הבדל בגודל התרמיל שצריכים לטיול של שבועיים לעומת טיול של שנה – אחרי שבוע עד 10 ימים מכבסים את הבגדים

  2. ככול שהתרמיל פחות כבד, הטיול שלכם יהיה יותר נעים 

  3. ככול שהתרמיל שלכם יותר גדול – הוא יהיה יותר כבד. 

  4. ככול שהטיול שלכם יותר דינמי – עדיף שהתרמיל שלכם יהיה יותר קטן וקל. 

 אז מה משפיע על בחירת נפח התרמיל?

תענו לעצמכם על 3 שאלות: 

1. האם בכוונתכם לקחת שק שינה? אם כן, רצוי שגודל התרמיל יהיה 65 ליטר ומעלה 

2. האם בכוונתכם לקחת גזייה וכלי בישול? אם כן, רצוי שגודל התרמיל יהיה 65 ליטר ומעלה. אם עניתם פעמיים כן, עדיף תרמיל בנפח 75 ליטר ומעלה.

3. האם באופי שלכם אתם מעדיפים לקחת יותר (ליתר ביטחון), או דוגלים ב"מקסימום אם נצטרך נקנה שם". לדוגלים ב-לקחת ליתר ביטחון יתאים תרמיל בנפח 70 ליטר ומעלה. הדוגלים ב"מקסימום נקנה שם" יכולים להסתדר מצוין עם תרמיל בנפח קטן יותר (כ-60 ליטר).

תרמילים בנפח קטן כ50 ליטר יכולים להתאים למטיילים מנוסים שיודעים לקחת רק את מה שצריך ולארוז את הציוד באופן יעיל.  הפרדוקס הוא שתרמילאים מנוסים לא ממש צריכים את ההמלצות שלנו. לכן אם קראתם דף זה כנראה שאתם צריכים תרמיל בנפח 60 ליטר ומעלה.

תמונה1.jpg

תרמילי ביונד בנפח 55+10 & 65+10

על מה חשוב להסתכל בבחירת תרמיל לטיול תרמילאי? 

 

ישנם 2 פרמטרים שחשוב לבדוק לפני בחירת תרמיל:

1. עד כמה התרמיל נוח על הגב עם ציוד - לבדיקה אמיתית יש לשים לפחות 8 ק"ג. הנוחות או אי הנוחות הנה אינדיבידואלית לכן מומלץ למדוד את התרמיל לפני הרכישה.

 2. עד כמה התרמיל נוח לאריזה, פריקה, שליפת חפצים ומציאתם בתוך התרמיל 

מה שהופך תרמיל לנוח לאריזה ופריקה זה שיהיה פתח קדמי גדול, בנוסף לפתח העליון והתחתון . תרמילים רבים כיום מגיעים עם 3 פתחים רחבים: פתח תחתון, פתח חזיתי רחב, ופתח עליון. בנוסף חשוב שיהיו עוד מספר תאים חיצוניים שבהם ניתן לאחסן פריטים שנרצה לשלוף במהירות בלי לחפש בכול התרמיל.

 משקל תרמיל מלא - כמה אמור לשקול תרמיל מלא?

 

בטיול תרמילאי באופן כללי 

  • משקל תרמיל כולל ציוד' שיהפוך לכם את הטיול לחוויה נעימה' צריך להיות 12 ק"ג + - 3 ק"ג זאת אומרת בין 9 ל 15 ק"ג.

  • אם התרמיל שלכם שוקל יותר סביר שיש בו דברים מיותרים. 

בטרק - טיול רגלי  

  • רצוי שמשקל התרמיל לא לעבור את 12 הק"ג (גברים) 9 ק"ג (נשים)

  • ככול שהניסיון שלכם כמטיילים יגבר, משקל התרמיל שלכם ירד. לכן לפני יציאה לטרק בפעם הראשונה מומלץ להיעזר באדם עם ניסיון.

תיק יום - להשקיע או להסתדר עם תיק גב רגיל שיש בבית?

תרמיל יום זהו אחד הפריטים החשובים ביותר בטיול. תיק היום יהיה אתכם, על גבכם כול הזמן! בתיק היום לוקחים את כול מה שצריכים מהרגע שיוצאים ממקום הלינה ועד שחוזרים אליו פלוס חפצים שאתם לא רוצים להשאיר במקום הלינה ללא השגחה: מים, קרם הגנה, מצלמה, מטען נייד, ועוד פריטים שונים שתמצאו לנכון. כשתיק היום מלא משקלו מגיע למספר קילוגרמים לכן חשוב שיהיה נוח מאוד כשהוא על הגב.

מהו נפח תיק יום מומלץ

נפח תיק יום מומלץ נע בין 25-35 ליטר. מתחת לנפח זה תגלו מידי פעם שחסר לכם מקום או שהציוד בתוך התרמיל דחוס מידי ולא נגיש כפי שיכול היה להיות. נפח גדול יותר עלול להיות מסורבל ולא נוח לשוטטות.  

איך בודקים אם תיק היום מספיק טוב עבורכם? 

הבדיקה די פשוטה - שמים בתיק חפצים במשקל כולל של 5 ק"ג ושמים על הגב - בתרמיל יום איכותי ההרגשה תהיה שהתרמיל שוקל פחות מ1 ק"ג. לתיק יום מתאים יש מערכת גב קשיחה או קשיחה למחצה - חייב להיות במערכת הגב חומר קשיח, חגורת מותניים, ורצועות לחזה כדי שמשקל התרמיל לא יורגש. 

חגורת כסף - תיק צד קטן 

חשוב שיהיה לכם תיק צד קטן או חגורת כסף שאינה מושכת יותר מידי  תשומת לב עבור הדברים החשובים ביותר: דרכונים, כרטיס אשראי, ארנק, טלפון סלולרי, תרופות (למי שמשתמש באופן קבוע) וכדומה. עדיף חגורת כסף או תיק קטן שניתן להצניע מתחת לבגדים מבלי שהוא יבלוט. זכרו, לא מורידים את התיק הזה או חגורת הכסף בשום מצב גם לא בשירותים. את הכסף ואמצעי התשלום שבכוונתכם להשתמש באותו יום עדיף לשים בארנק נפרד כדי שלא תצטרכו להתעסק עם חגורת הכסף במקומות רגישים: תור לתחבורה ציבורית או כול תור אחר, חנויות, שווקים וכדומה.   

bottom of page